top of page
tranfer logo_edited.jpg

Transfer br. 2. je u nastajanju...
Vidimo se u prosincu!

Transfer 1.
Tema broja: Počeci
za pregled broja slijedite oko i otvorite časopis

 U prosincu mjesecu godine 2023. objavljen je prvi broj časopisa za art terapiju i srodne znanosti, Transfer. 

Uvodimo novi kanal komunikacije među stručnjacima mentalnog zdravlja s ciljem poboljšanja kvalitete usluga koje pružamo, unapređenja međusobnog razumijevanja profesija te dijeljenja znanja i iskustava. Također, predstavljamo art terapiju, promoviramo je kao profesiju, kao kliničku praksu, kao znanost, te potičemo istraživanja na ovom području. Također, stremimo prostorima razvoja čemu također aktivno doprinosimo.

U prvom, povijesnom broju Transfera pročitajte kako o počecima art terapije i njenom razvoju govori Judith Rubin, renomirana stručnjakinja i autorica; kako izgleda profesionalni put uspješnog art terapeuta danas; kako art terapija doprinosi odgojno-obrazovnom sustavu i da li je moguće uključiti art terapiju u škole; kako izgleda rad na traumi koristeći art terapijski protokol; kako se tradicionalna tehnika može transformirati u art terapijski protokol; kako se animacija koristi s djecom i mladima u proradi ratne traume.
Nadalje, u rubrici širi krug Kreativnih terapija: kako raditi na sebi tokom teških razdoblja koristeći tehnike ekspresivnih terapija; kako djeluje terapija plesom i pokretom na osobe s poremećajem hranjenja i poremećajem autističnog spektra.

Uživajte u svakom retku i javite nam što mislite)

Srdačno,
Mia Janković Shentser, glavna urednica
bottom of page